Bästa tiden att köpa konst på

Att välja sina tillfällen när man köper konst kan löna sig. Varför får du reda på i den här artikeln!

Lovande konstnärer

Att köpa konst av gamla och kända profiler som alla känner till kan kännas stort, speciellt om det är dyrare och unik konst. Det gör ju att man blir mer omtyckt i sociala sammanhang då folk kanske vill prata om just den dyrbara konst du äger.

Dock ska man inte glömma att unga och lovande konstnärer kan göra mycket fina saker. Om man köper ett föremål i början av deras karriärer och de om flera decennier är oerhört populära, då har du gjort ett kap. Det är nämligen så att kända konstnärers första verk blir oerhört eftertraktade, då det poetiskt uttryckt kan sägas vara de föremål som mynnat ut i resterande konstverk. Picassos första tavla har sålts för en stor summa, likaså gjorde säkerligen Leonardo da Vincis första verk.

Har du rejält med tur så får du också en signatur på tavlan, kanske rentav en unik som tack för att du köpte konstverket.

Hemma

Fördelen med att köpa konst vid datorn därhemma är att du kan göra det när som helst på dygnet. Om det är tillfälliga upplagor så är det bra att hänga på låset och köpa föremålet så fort som möjligt. Det kan man göra även om man inte tänkt behålla föremålet, eftersom sådan konst kan säljas vidare för dyra pengar.

Det är bra att välja aktörer med bra fraktalternativ. En annan fördel är också om de erbjuder att man kan hämta på plats, då kan du dessutom inspektera föremålet innan du köper det.

Finns det någon årstid som är mer optimal att köpa konst under?

Sommaren är inte optimal eftersom folk då är lediga i större utsträckning, vilket ger en högre efterfrågan. Det i sin tur ger ett högre pris. Välj gärna våren, hösten eller vintern istället.