Hur man inreder med sin inköpta konst

Att inreda är något som för många är klurigt. Det kan ta ett tag innan man kommer underfund med hur man ska inreda på ett estetiskt tilltalande sätt. Det behöver dock inte vara så komplicerat om man följer några enkla råd.

Gör det personligt

Om du vill att folk ska minnas din konst så är det bra om du inreder med den på ett personligt sätt. Du kan till exempel välja passande tapeter bakom tavlan eller konstverket. Du kan också köpa signerad konst eftersom det ger en mer autentisk känsla, dock kan den här typen av konst vara dyrare.

Välj ställen i hemmet som är öppna

Om du tränger in din konst i datorrummet i ett hörn så är det inte säkert att dina gäster kommer se den om de råkar gå på husvandring. Ställ konsten öppet om du vill att folk ska kunna se den. Det är också bra att konsten är svår att nå, så klåfingriga barn inte hasar ned den. På konstgallerier brukar det ofta vara kala och ljusa väggar så konsten verkligen syns för alla. Det är därför ofta inte negativt att ha helvita väggar där konsten ska stå eller placeras.

Riktig dyr konst bör stöldmärkas

Även om ni råkar ha ett hemlarm så är det bra att stöldmärka den. Det behöver och ska helst inte synas på den att den är stöldmärkt. Placera stöldmärkningen eller ID-chippet bakom tavlan eller under konstverket så syns det inte.

Ta del av inredningsmagasin

Det man inte vet kan man lära sig genom olika medier. Fråga vänner, läs magasin om inredning och kika på diverse bloggar. Då får man en insyn i hur andra inreder och vad folk generellt sett anser är gångbart. Bor man flera i hushållet så kan det vara bra att involvera samtliga så att alla blir nöjda med hur konsten är placerad och ser ut.