Startsida

Välkommen till denna hemsida som fokuserar på butiker och webbshoppar där du kan köpa konst. Att hitta konst kan vara en utmaning speciellt om du är ny på området. Vissa vill gå till en fysisk butik och se konsten med egna ögon innan de köper, andra är bekväma med att beställa på nätet. Vi gör ingen skillnad på dessa utan kommer att tipsa om båda alternativen. Båda har så klart sina för- och nackdelar.

Vi kommer fokusera på flera olika typer av konst och försöka täcka ett så brett spektrum som möjligt. Vi kommer enbart att avhandla svensk konst då det är där vår passion och våra intressen ligger. Vårt mål är att ge de lokala konstnärerna lite mer exponering och hoppas att fler konstintresserade får upp ögonen för dessa. Kanske upptäcker du flera konstnärer som du aldrig tidigare har hört talas om? Vi vet också hur svårt det kan vara för svenska konstnärer att leva på sin konst. Därför vill vi göra allt vi kan för att ändra på detta. Du kommer hitta butiker och konst i flera olika prisklasser på vår sajt, något som passar för alla intressen.

Vi avhandlar butiker från norr till söder samt webbutiker. Känner du till någon liten undangömd butik som säljer svensk konst får du väldigt gärna tipsa oss om den. Vi är alltid på jakt efter nya och okända butiker.

Vi försöker resa omkring i landet så mycket vi bara kan men som du säkerligen känner till kan det vara svårt att få tiden att räcka till. För att få ett så brett utbud av butiker som möjligt får ni läsare gärna hjälpa till. Vi hoppas att ni är lika intresserade av svensk konst som vi och att även ni är på ständig jakt efter nya butiker.